sunnuntai 26. marraskuuta 2017

RUB14-kurssi

Olen nyt opiskellut RUB14-kurssia n. viikon ajan. Kun aloitin kurssin, tuntui siltä, että ruotsin kielen taitoni oli pahasti ruostunut. Ensimmäisen oppimispäiväkirjamerkinnän kirjoittaminen tuntuikin melko raskaalta ja työläältä ja se sujui melko hitaasti. Minun piti katsoa monia sanoja Lexinistä.

Pikku hiljaa ruotsin kieli on alkanut palautua mieleeni, vaikka vieläkin pitää katsoa sanoja Lexinistä ja muista sanakirjoista. Nyt oppimispäiväkirjan kirjoittaminen ruotsiksi sujuu kuitenkin jo melko hyvin. Minulla on ollut aika hyvä motivaatio kurssin suorittamiseen ja olen päässyt etenemään hyvin kurssilla ja tehnyt jo monta tehtävää. Toisesta osiosta olen tehnyt kaikki harjoitustehtävät ja melkein kaikki arvioitavat tehtävät. Olen myös opetellut sanoja Quizlettien avulla. On hyvä, että kurssilla on noita Quizlettejä, joiden avulla voi opetella sanoja. Muutenkin kurssin tehtävät ovat olleet hyviä ja niitä on ollut aika miellyttävä tehdä.

Sain motivaation aloittaa ruotsin kurssin, kun eräs opiskelija perusti kurssikohtaisia, opiskelijavetoisia ruotsinkielen ryhmiä Facebookiin. Olen itsekin tutorina näissä ryhmissä. Tällaisissa ryhmissä ja vertaistuessa on kyllä ihmeellinen voima ja ainakin itselläni ne lisäävät opiskelumotivaatiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti