lauantai 18. marraskuuta 2017

Opiskeluun liittyviä yleisiä linkkejä

Opintopolku

Opetushallituksen ylläpitämä portaali. Suomalaiset oppilaitokset ja korkeakoulut ylläpitävät Opintopolussa omien koulutustensa tietoja. Palvelussa voi selailla eri aloja ja tutkintoja, saada tietoa opinnoista, etsiä ajankohtaisia koulutuksia, tutustua valintaperusteisiin, hakea koulutuksiin sekä katsoa videoita ja lukea tarinoita opiskelijoiden omista kokemuksista.

"Opintopolku.fi -palvelu on sähköinen palvelukokonaisuus, josta löytyy kattavasti koulutuksen ja opetuksen järjestäjän palveluita. Palvelujen käyttäjiä ovat esimerkiksi koulutukseen hakeutujat, opiskelijat, oppilaitokset, yritykset sekä julkishallinto. 

Opintopolku.fi -palvelu tarjoaa kansalaiselle helppokäyttöisiä, luotettavia ja turvallisia palveluita elinikäisen ja yksilöllisen oppimispolun suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Opintopolku on kokonaisuudessaan sähköinen palvelukokonaisuus myös koulutuksen ja opetuksen järjestäjille."

Tästä on hyötyä jatko-opintoja suunnitellessa.

Abitreenit

Abeille tarkoitettu sivusto, josta on apua ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisessa. Sivustolta löytyy mm. ylioppilaskokeita ja yo-koelähetyksiä, joissa käydään läpi yo-kokeita.

Opetus.tv

Mielestäni todella hyödyllinen sivusto, josta löytyy erilaisia suomenkielisiä opetusvideoita. Sivustolta löytyy opetusvideoita seuraaviin lukion oppiaineisiin: pitkä ja lyhyt matematiikka, fysiikka, kemia ja biologia. Tästä sivusta on ollut ainakin itselleni todella paljon hyötyä esim. matematiikan opiskelussa.

YLE Oppiminen

Opiskeluun liittyvää asiaa ja materiaaleja. Sivustolla on esim. materiaalia eri kielten opiskeluun.

Khan Academy

Sisältää esim. erilaisia (englanninkielisiä) opetusvideoita eri oppiaineista.

Youtube-kanava Crash Course

Englanninkielisiä opetusvideoita eri aihealueista.

Etälukion oppimateriaaleja

Nämä ovat vanhoja materiaaleja, mutta kyllä niistä jotain hyötyä voi olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti